Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 lžíce ocet
1 lžička solamyl
2 lžičky solamyl
rýže
2 lžičky cukr krupice
pepř
1 ks větší cibule
2 lžičky kari koření
1 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
1 ks zelená paprika
200 ml studená voda
1 hrst sušené houby
500 g kuřecí prsní řízek
1 sklenice sterilovaný bambus

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Pak vodu slijeme a z hub ji zlehka vymačkáme. Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky

  2. Kuřecí prsa propláchneme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na plátky a promícháme se lžičkou solamylu. Bambus scedíme a necháme okapat

  3. V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme

  4. Nakrájené papriky a cibuli zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme bambus a houby. Společně chvíli smažíme, pak přilijeme ingredience na omáčku a za tepla promícháváme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme na mírném ohni prohřívat. Podle chuti opepříme a dosolíme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká, rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme

  5. Na jiné pánvi zprudka osmažíme kuřecí plátky. Posypeme kari kořením, pepřem a promícháme

  6. Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem podáváme s rýží. Na talíře rozdělíme zeleninu s omáčkou a na ni poklademe osmažené plátky kuřecího masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!