Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 lžíce ocet 1 lžička solamyl 2 lžičky solamyl rýže 2 lžičky cukr krupice pepř 1 ks větší cibule 2 lžičky kari koření 1 ks červená paprika 2 lžíce sójová omáčka 1 ks zelená paprika 200 ml studená voda 1 hrst sušené houby 500 g kuřecí prsní řízek 1 sklenice sterilovaný bambus
Postup Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Pak vodu slijeme a z hub ji zlehka vymačkáme. Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky
Kuřecí prsa propláchneme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na plátky a promícháme se lžičkou solamylu. Bambus scedíme a necháme okapat
V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku - solamyl s cukrem, octem, sójovou omáčkou a vodou. Důkladně rozkvedláme
Nakrájené papriky a cibuli zprudka opékáme na rozpáleném oleji, přidáme bambus a houby. Společně chvíli smažíme, pak přilijeme ingredience na omáčku a za tepla promícháváme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme na mírném ohni prohřívat. Podle chuti opepříme a dosolíme. Pokud by byla omáčka příliš hustá, přilijeme vodu nebo naopak. Když bude moc řídká, rozkvedláme ještě trochu solamylu s trochou vody a přimícháme
Na jiné pánvi zprudka osmažíme kuřecí plátky. Posypeme kari kořením, pepřem a promícháme
Kuřecí plátky se zeleninou a bambusem podáváme s rýží. Na talíře rozdělíme zeleninu s omáčkou a na ni poklademe osmažené plátky kuřecího masa.