Kuřecí plátek se slaninou a fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
6 stroužků česnek
olej
sůl
2 lžičky solamyl
4 plátky gouda
4 plátky anglická slanina
2 - 3 lžičky sójová omáčka
150 - 200 ml studená voda
4 plátky kuřecí prsní řízek
1 lžička papriková vegeta
400 g čerstvé fazolové lusky
2 - 3 lžičky feferonová pasta nebo chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Konce lusků odkrojíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. V hrnečku rozmícháme solamyl se studenou vodou, chilli omáčkou, cukrem a sójovou omáčkou

  3. Fazolové lusky smažíme zprudka na rozpáleném oleji, smažíme je "dokřupava?. Ke konci smažení přidáme i česnek pokrájený na plátky. Necháme ho krátce osmahnout a pak k fazolkám přilijeme připravenou omáčku ze solamylu a chilli. Mícháme a prohříváme, do zhoustnutí omáčky. Podle chuti přisolíme

  4. Kuřecí prsa zlehka naklepeme, okořeníme a z obou stran osmažíme dozlatova. Z omáčky vyjmeme několik fazolových lusků (na každý plátek masa asi 4). Lusky zabalíme do anglické slaniny, položíme na kuřecí maso a překryjeme plátkem sýra. Maso pak ještě chvíli na pánvi prohříváme, dokud se sýr neroztaví

  5. Kuřecí plátky s fazolkami podáváme s rýží nebo bramborovými hranolky. Přílohu překryjeme osmaženými fazolkami s chilli omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!