Pštrosí vejce z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
50 g strouhanka
1 špetka majoránka
0,5 svazků pažitka
voda
1 špetka drcený kmín
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
strouhanka na obalení
1 kg mleté maso (míchané)
8 ks vařené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně propracujeme s vodou, vejcem, kořením a solí, případně směs zahustíme trochou strouhanky

  2. Uvařená vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější

  3. Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut

  4. Hotová pštrosí vejce z mletého masa podáváme s vařenými brambory a nakládanými okurkami

  5. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!