Psí kostičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
300 g máslo
50 g kakao
30 g kakao
2 ks žloutek
150 g tuk 100%
250 g cukr moučka
120 g cukr moučka
400 g hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto. Po odležení v chladu (asi 2 hodiny) rozválíme těsto na plát 3 mm silný a vypichujeme kousky ve tvaru kostiček

  2. Kostičky pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 °C asi 5 minut. Po zchladnutí a uležení slepujeme dva kousky psích kostiček k sobě čokoládovým krémem a oba konce namáčíme do čokoládové polevy

  3. Čokoládový krém s vařeným základem: Smetanu, cukr a oddělené žloutky důkladně rozmixujeme s kakaem a pak vše zvolna šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Výsledná hmota musí být hustá a hladká. Nalijeme ji do sklenice a necháme zvolna vychladnout, zavíčkujeme a uložíme na 2 dny do ledničky. Během této doby základ budoucího krému zhutní a zjemní

  4. Po dvou dnech sklenici vyjmeme z ledničky a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím si vyšleháme máslo se 100% tukem (100% tuk nastrouháme na jemno). Za neustálého šlehání pak přidáváme po lžících vařenou hmotu. Výsledkem je bezkonkurenční jemný pařížský čokoládový krém.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!