Kuřecí perkelt s haluškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
250 g cibule
1 konzerva rajčatový protlak
80 dkg kuřecí prsa
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce mletá sladká paprika
1 sklenka sterilované lečo
1 lžíce instantní jiška
1 balíček halušky v prášku
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem si připravíme halušky podle návodu na obalu.

  2. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Kuřecí posypeme sladkou paprikou a přidáme rajčatový protlak. Směs podlijeme vodou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Až je maso měkké, přidáme jíšku. Když omáčka zhoustne, přidáme sklenici leča a povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a máme uvařeno.

  3. Do hrnce k uvařenému perkeltu zamícháme uvařené halušky.

  4. Kuřecí perkelt s haluškami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!