Kuřecí perkelt s haluškami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2-3 stroužky česnek
250 g cibule
1 konzerva rajčatový protlak
80 dkg kuřecí prsa
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce mletá sladká paprika
1 sklenka sterilované lečo
1 lžíce instantní jiška
1 balíček halušky v prášku
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Kuřecí perkelt s haluškami recept
Postup přípravy receptu
-
Předem si připravíme halušky podle návodu na obalu.
Kuřecí maso nakrájíme na kostky, vložíme na zpěněnou cibuli a orestujeme. Kuřecí posypeme sladkou paprikou a přidáme rajčatový protlak. Směs podlijeme vodou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Až je maso měkké, přidáme jíšku. Když omáčka zhoustne, přidáme sklenici leča a povaříme. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a máme uvařeno.
Do hrnce k uvařenému perkeltu zamícháme uvařené halušky.
Kuřecí perkelt s haluškami ihned podáváme.