Krémová cibulačka s brynzovými krutony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl máslo 1 ks chilli paprička 100 - 150 g brynza 1 l zeleninový vývar mletý černý pepř 2 snítky čerstvý rozmarýn 700 g bílá cibule 1 ks celozrnná bageta
Postup Krémová cibulačka s brynzovými krutony
Postup přípravy receptu
-
Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Větvičky rozmarýnu opláchneme a osušíme. Chilli papričku rozřízneme a zbavíme jadérek. Na oleji orestujeme cibuli spolu s rozmarýnem a celou očištěnou chilli papričkou dorůžova. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut
Mezitím si připravíme brynzové krutony. Celozrnnou bagetku nakrájíme na plátky, které potřeme vyšší vrstvou brynzy a zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova
Vrátíme se k polévce. Z vývaru vyjmeme papričku, rozmarýn a cibuli rozmixujeme dohladka. Nakonec krémovou cibulačku zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem
Krémovou cibulačku rozdělíme na porce, doplníme brynzovými krutony, ozdobíme rozmarýnem a ihned podáváme.