Krémová cibulačka s brynzovými krutony recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
máslo
1 ks chilli paprička
100 - 150 g brynza
1 l zeleninový vývar
mletý černý pepř
2 snítky čerstvý rozmarýn
700 g bílá cibule
1 ks celozrnná bageta

Postup přípravy receptu

  1. Bílou cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Větvičky rozmarýnu opláchneme a osušíme. Chilli papričku rozřízneme a zbavíme jadérek. Na oleji orestujeme cibuli spolu s rozmarýnem a celou očištěnou chilli papričkou dorůžova. Vše osolíme, opepříme, zalijeme zeleninovým vývarem a zvolna vaříme asi 20 minut

  2. Mezitím si připravíme brynzové krutony. Celozrnnou bagetku nakrájíme na plátky, které potřeme vyšší vrstvou brynzy a zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova

  3. Vrátíme se k polévce. Z vývaru vyjmeme papričku, rozmarýn a cibuli rozmixujeme dohladka. Nakonec krémovou cibulačku zjemníme máslem a dochutíme solí a pepřem

  4. Krémovou cibulačku rozdělíme na porce, doplníme brynzovými krutony, ozdobíme rozmarýnem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!