Kuřecí paprčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
100 g máslo
2 ks cibule
2 ks mrkev
vegeta
bílé víno
6-8 ks kuřecí spodní stehno
1 konzerva fazole v tomatě
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Porce stehýnek prošpikujeme slaninou a osolíme. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, mrkev nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli. Přidáme stehýnka a opečeme.

  3. Pak přidáme mrkev, vyklopíme konzervu fazolek v tomatě, posypeme vegetou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom přidáme trochu bílého vína a jen krátce kuřecí paprčky dovaříme.

  4. Na talíře rozdělíme kuřecí paprčky, obložíme dušenou rýží a přelijeme omáčkou s fazolemi. Podáváme třeba s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!