Kuřecí paličky na medu a hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 snítky tymián
0.5 ks citron
50 g med
1 lžíce olivový olej
60 g dijonská hořčice
6 ks kuřecí paličky
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme hořčici, med, asi 2 lžičky citronové šťávy a kůru nastrouhanou z půlky chemicky neošetřeného citronu. Marinádu osolíme.

  2. Rozehřejeme troubu na 180 °C.

  3. Do pekáčku rozložíme kuřecí paličky, přelijeme je marinádou a mezi maso dáme snítky tymiánu na provonění. Kuřecí paličky vložíme do trouby a pečeme 35 - 40 minut. Na závěr ještě opepříme čerstvě mletým pepřem.

  4. Kuřecí paličky na medu a hořčici podáváme s libovolnou bramborovou přílohou a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!