Krůtí steaky s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3/4 l vývar
5 dkg máslo
1/2 dl smetana
2 lžíce plnotučná hořčice
7 dkg hladká mouka
citronová šťáva
chilli koření
1 lžička ostrý kečup
mletý černý pepř
60 dkg krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na čtyři vyšší steaky. Lehce naklepeme, osolíme, potřeme je olejem smíchaným s chilli kořením a zakapeme citronovou šťávou. Maso zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny rozležet

  2. Omáčka: Na másle orestujeme mouku do světle žluta. Vlijeme studený vývar a vaříme 20 minut. Potom vmícháme hořčici a kečup. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme několikrát probublat a omáčku zjemníme smetanou

  3. Na steakové pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran asi 5 minut

  4. Krůtí steaky přendáme na talíře a přelijeme hořčicovou omáčkou

  5. Podáváme s bramborovou přílohou podle chuti a zeleninovou oblohou. Nejlepší přílohou je však


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!