Kuřecí nudličky s Moravankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
3 ks kuřecí řízek
1 sklenice zeleninová směs Moravanka
2 balíčky činská polévka
podle chuti
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sójovou omáčkou a olejem. Naložené maso necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si do malého kastrolu zalijeme čínské polévky, které rozlámeme na čtvrtiny a použijeme i pytlíky s kořením na dochucení. Zaléváme vroucí vodou z konvice, tak aby byly nudličky jen lehce ponořené a vodu mohly vstřebat, popřípadě se dá později vroucí voda přidat.

  3. Na pánvi s trochou oleje lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a vložíme naložené kuřecí maso. Když je maso zatažené, tak přidáme Moravanku včetně okurek a papriček nakrájených nahrubo. Jen předtím slijeme vodu a doporučuji vyndat feferonku, neboť zelenina je sama osobě dost ostrá.

  4. Maso se zeleninou přiklopíme a chvíli podusíme. Poté odklopíme, necháme vyvařit přebytečnou vodu a přidáme nudličky, z kterých také nejdříve odlijeme případnou vodu na dně kastrolu. Vše promícháme, necháme prohřát a můžeme podávat. Není třeba již nijak dochucovat.

  5. Kuřecí nudličky s Moravankou podáváme teplé jako vydatný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!