Kuřecí na zeleném kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks brokolice 200 g žampiony 3 lžíce olivový olej 500 g kuřecí prsa omáčka 1 hrnek kuřecí vývar 1 lžíce třtinový cukr 50 g thajská zelená kari pasta 1 lžíce thajská rybí omáčka 250 ml kokosový kém
Postup Kuřecí na zeleném kari recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Menší brokolici rozebereme na růžičky a krátce ji spaříme. Mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli také, ale na silnější kolečka. Malé žampiony rozpůlíme. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky.
Každou zeleninu osmahneme samostatně na olivovém oleji. Maso také osmahneme. Na pánvi asi minutu restujeme kari pastu. Přidáme vývar, cukr podle chuti, kokosový krém, rybí omáčku a přivedeme k varu. Zeleninu a maso vložíme do vyhřátého hrnce. Zalijeme je omáčkou a znovu přivedeme k varu. Pak odstavíme podáváme.
Kuřecí na zeleném kari podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.