Kuřecí na zeleném kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks brokolice
200 g žampiony
3 lžíce olivový olej
500 g kuřecí prsa
omáčka
1 hrnek kuřecí vývar
1 lžíce třtinový cukr
50 g thajská zelená kari pasta
1 lžíce thajská rybí omáčka
250 ml kokosový kém

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Menší brokolici rozebereme na růžičky a krátce ji spaříme. Mrkev nakrájíme na kolečka. Cibuli také, ale na silnější kolečka. Malé žampiony rozpůlíme. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Každou zeleninu osmahneme samostatně na olivovém oleji. Maso také osmahneme. Na pánvi asi minutu restujeme kari pastu. Přidáme vývar, cukr podle chuti, kokosový krém, rybí omáčku a přivedeme k varu. Zeleninu a maso vložíme do vyhřátého hrnce. Zalijeme je omáčkou a znovu přivedeme k varu. Pak odstavíme podáváme.

  3. Kuřecí na zeleném kari podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!