Kuřecí na smetaně s křupavou slaninkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
20 g máslo
2 ks šalotka
2 snítky estragon
0 sklenek koňak
mletý pepř
150 ml zakysaná smetana
200 ml zeleninový vývar
800 g kuřecí maso
podle chuti
sůl
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na kousky naporcované kuřecí maso omyjeme a dobře osušíme. Kousky obalíme v hladké mouce. Šalotku oloupeme, nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi na rozehřátém másle orestujeme dozlatova nakrájenou šalotku. Přidáme obalené kuřecí a jakmile začne hnědnout, vše podlijeme půl sklenky koňaku, který necháme odpařit.Pak vše podlijeme vývarem a přikryté vaříme asi 30 minut.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a bez oleje ji restujeme na rozehřáté pánvi do křupava. Pak ji zlatavou vsypeme na papírovou utěrku a necháme odsát přebytečný tuk.

  3. Po 30 minutách přidáme ke kuřeti smetanu, slaninu, provaříme a dochutíme solí, pepřem a estragonem. Odstavíme.

  4. Kuřecí na smetaně s křupavou slaninou podáváme teplé s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!