Ovocný želatinový letní koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
0,5 hrnečků olej
2 ks vejce
1 hrneček mléko
voda
500 g ovoce
1 hrneček cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
2 hrnečky polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek
2 ks želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukry, mléko, olej, prášek do pečiva a vejce. Stačí vše promíchat metličkou, aby se spojilo, není potřeba šlehač

  2. Těsto rovnoměrně nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut. Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme vychladnout

  3. Zatím i připravíme ovoce podle chuti. To očistíme a podle potřeby nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít čerstvé, kompotované i mražené. Mražené nerozmrazujeme. Těsně před přelitím želatinou ho dáme na korpus a šťáva pak zůstane v koláči

  4. Vychladlý korpus poklademe připraveným ovocem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu, přelijeme jí celý koláč a necháme tuhnout. Koláč zalijeme opravdu důkladně. Ovocný želatinový letní koláč necháme ztuhnout a máme hotovo

  5. Ovocný želatinový letní koláč nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!