Oyako donburi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 hrnek voda 2 hrnky voda 1 ks pórek 1 hrnek rýže 1 ks velká cibule 300 g kuřecí prsa 2 lžíce sójová omáčka 1 ks jarní cibulka 1/2 hrnku zelený hrášek 1 ks nať jarní cibulky 2 lžíce mirin japonský pepř sanšo
Postup Oyako donburi
Postup přípravy receptu
-
Rýži si uvaříme doměkka (nehodí se rýže parboiled)
V pánvi rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibuli na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku nebo kukuřice a vaříme, až maso změkne. Pak rozdělíme na dva díly, každý díl zalijeme jedním vajíčkem a necháme srazit
Zbylým vývarem trochu podlijeme rýži a vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží. Oyako donburi takto podáváme. Na dochucení oyako donburi použijeme japonský pepř sanšo a najemno nakrájený pórek nebo nať s cibulky.