Oyako donburi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 hrnek voda
2 hrnky voda
1 ks pórek
1 hrnek rýže
1 ks velká cibule
300 g kuřecí prsa
2 lžíce sójová omáčka
1 ks jarní cibulka
1/2 hrnku zelený hrášek
1 ks nať jarní cibulky
2 lžíce mirin
japonský pepř sanšo

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si uvaříme doměkka (nehodí se rýže parboiled)

  2. V pánvi rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibuli na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku nebo kukuřice a vaříme, až maso změkne. Pak rozdělíme na dva díly, každý díl zalijeme jedním vajíčkem a necháme srazit

  3. Zbylým vývarem trochu podlijeme rýži a vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží. Oyako donburi takto podáváme. Na dochucení oyako donburi použijeme japonský pepř sanšo a najemno nakrájený pórek nebo nať s cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy