Oyako donburi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 ks vejce
1 hrnek voda
2 hrnky voda
1 ks pórek
1 hrnek rýže
1 ks velká cibule
300 g kuřecí prsa
2 lžíce sójová omáčka
1 ks jarní cibulka
1/2 hrnku zelený hrášek
1 ks nať jarní cibulky
2 lžíce mirin
japonský pepř sanšo
Postup Oyako donburi
Postup přípravy receptu
-
Rýži si uvaříme doměkka (nehodí se rýže parboiled)
V pánvi rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibuli na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku nebo kukuřice a vaříme, až maso změkne. Pak rozdělíme na dva díly, každý díl zalijeme jedním vajíčkem a necháme srazit
Zbylým vývarem trochu podlijeme rýži a vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží. Oyako donburi takto podáváme. Na dochucení oyako donburi použijeme japonský pepř sanšo a najemno nakrájený pórek nebo nať s cibulky.