Kuřecí na kari se slaninou a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g slanina
1 ks cibule
1 ks fenykl
600 g kuřecí prsa
1 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
300 ml zeleninový vývar
60 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
bílé víno
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Maso zalijeme bílým suchým vínem, tak získá lepší chuť, a uložíme asi na 30 minut do lednice. Mrkev, petržel, fenykl a cibuli očistíme podle potřeby a nasekáme nadrobno, nejlépe půlměsícem. Slaninu nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi osmažíme slaninu do křupava a dáme stranou. V druhé pánvi s troškou oleje osmažíme drobně nasekanou zeleninu, kterou podlijeme horkým vývarem. Podusíme a měkkou zeleninu rozmixujeme.

  3. Do pánve, kde jsme smažili slaninu, přidáme lžíci oleje a vložíme kuřecí kostky odkapané od vína. Kuřecí maso osolíme, opepříme a přidáme kari. Kousky masa osmažíme. Měkké maso podlijeme vývarem a přidáme rozmixovanou zeleninu. Zahustíme moukou, kterou jsme rozpustili s troškou vody. Promícháme, přidáme slaninu a provaříme.

  4. Kuřecí na kari se slaninou a zeleninou podáváme s rýží nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!