Kuřecí na kari se slaninou a zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g slanina 1 ks cibule 1 ks fenykl 600 g kuřecí prsa 1 lžíce hladká mouka 1 lžička kari koření 300 ml zeleninový vývar 60 g kořenová zelenina podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby bílé víno olivový olej
Postup Kuřecí na kari se slaninou a zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Maso zalijeme bílým suchým vínem, tak získá lepší chuť, a uložíme asi na 30 minut do lednice. Mrkev, petržel, fenykl a cibuli očistíme podle potřeby a nasekáme nadrobno, nejlépe půlměsícem. Slaninu nakrájíme na nudličky.
V pánvi osmažíme slaninu do křupava a dáme stranou. V druhé pánvi s troškou oleje osmažíme drobně nasekanou zeleninu, kterou podlijeme horkým vývarem. Podusíme a měkkou zeleninu rozmixujeme.
Do pánve, kde jsme smažili slaninu, přidáme lžíci oleje a vložíme kuřecí kostky odkapané od vína. Kuřecí maso osolíme, opepříme a přidáme kari. Kousky masa osmažíme. Měkké maso podlijeme vývarem a přidáme rozmixovanou zeleninu. Zahustíme moukou, kterou jsme rozpustili s troškou vody. Promícháme, přidáme slaninu a provaříme.
Kuřecí na kari se slaninou a zeleninou podáváme s rýží nebo jinou přílohou podle chuti.