Kuřecí maso v mrkvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
5 ks mrkev
2 ks kuřecí prso
1 kostka kuřecí bujon
podle chuti
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
smetana ke šlehání
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a důkladně omyjeme. Vše nakrájíme. Kuřecí prsa očistíme a také nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme trochu tuku, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme mrkev a zvolna dusíme. Pak přidáme kuřecí prsa. Základ osolíme, opepříme, přidáme bujón a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Vše zalijeme vodou a chvíli dusíme. Nakonec kuřecí maso v mrkvi zahustíme instantní jíškou, přidáme šlehačku a po odstavení jen vložíme máslo.

  3. Kuřecí maso v mrkvi podáváme se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!