Kuřecí maso v chilli omáčce s kuskusem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cuketa
1 špetka oregáno
4 lžíce olivový olej
1 ks červená kapie
1 špetka drcený tymián
1 ks rajský protlak
250 g čerstvé žampiony
2 ks červená cibule
1 špetka sušená bazalka
500 g kuřecí stehenní řízek
1 špetka mletá chilli paprika
1 špetka pepř čtyř barev
podle chuti
sůl
příloha
250 g kuskus
1 lžíce olivový olej
350 ml vroucí voda

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso, nejlépe kuřecí stehenní řízky, nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Červenou kapii nebo papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Mladou cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nákrájenou červenou cibuli a přidáme nakrájené kuřecí maso. Restujeme asi 5 minut, ochutíme drceným pepřem čtyř barev, přidáme nasekaný česnek a mletou chilli papriku. Kdo nemá rád ostré jídlo, může chilli papriku vynechat. Do masové směsi, pak vložíme nakrájenou červenou kapii nebo papriku, nakrájené žampiony a nakrájenou cuketu. Podusíme asi 10 minut pod pokličkou. Nakonec přidáme malý rajský protlak a dochutíme podle chuti drhnutou bazalkou, tymiánem a oregánem.

  3. Kuskus vložíme do mísy, přidáme lžíci olivového oleje, promícháme a následně zalijeme osolenou vroucí vodou. Mísu přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odstát.

  4. Kuřecí maso v chilli omáčce s kuskusem podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!