Kuřecí maso s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks chřest
80 g debrecínka
600 g kuřecí prsa
2 plátky anglická slanina
1 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
8 plátků sýr (eidam)
podle chuti
sůl
kari koření
příloha
hranolky
na ozdobu
sterilované okurky
podle potřeby
olej na opečení
vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme okapat. Můžeme použít i chřest v konzervě.

  2. Větší kuřecí plátky naklepeme,osolíme,okořeníme kari kořením a z jedné strany pomoučíme.

  3. Po obou stranách je na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené řízky poskládáme do vymazaného pekáčku,na každý dáme trochu posekané petrželky, zakryjeme plátkem debrecínky, na ni dáme 3 uvařené chřesty, posypeme vegetou a celé zakryjeme jedním velkým plátkem sýra (nebo dva menší). Okolo masa dáme nudličky anglické slaniny.

  4. Kuřecí maso s chřestem dáme do rozehřáté trouby zapéct asi na 20 minut.

  5. Vhodnou přílohou ke kuřecímu masu s chřestem jsou bramborové hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!