Vynikající ořechové řezy recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
250 g máslo
120 g máslo
1 dl rum
2 lžíce solamyl
2 lžíce mléko
300 ml mléko
0,5 ks citron
2 lžíce med
80 g cukr krupice
90 g cukr krupice
200 g cukr moučka
200 g hera
1 ks vanilkový cukr
500 g hladká mouka
2 lžíce hladká mouka
350 g vlašské ořechy
2 lžičky jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto zpracujeme v hustou vláčnou hmotu. Tu rozdělíme na poloviny a každou vyválíme samostatně na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C

  2. Připravíme si griliáš. Máslo s cukrem a medem dáme do kastrůlku nebo na pánev a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše prohřejeme, až začnou ořechy karamelizovat. Pak horký griliáš rozetřeme na jeden připravený plát těsta

  3. Pak dámě obě těsta péct do rozehřáté trouby a korpusy pečeme asi 10 - 12 minut. Necháme je vychladnout

  4. Mezitím si připravíme krém. Mléko, mouku, solamyl a cukr svaříme v hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Pak přilijeme šťávu z půlky citronu a promícháme. Máslo našleháme s vanilkovým cukrem a po částech do něj zašleháváme kaši

  5. Nyní plát bez ořechů pokropíme rumem, můžeme použít mašlovačkou. Rumu je dobré dát dost asi 1dl. Na plát nyní naneseme krém a přiklopíme plátem s ořechy. Ořechové řezy necháme do druhého dne zatuhnout

  6. Druhý den ořechové řezy nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!