Vynikající medovník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
250 g máslo
30 g máslo
3 lžíce rum
100 g cukr moučka
1 plechovka salko
250 g hladká mouka
14 - 15 ks vlašské ořechy
1 lžíce jedlá soda
100 g mleté vlašské ořechy
2 lžíce lesní med
5 lžic překapávaná silná černá káva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, vejce, cukr a med zahříváme ve vodní lázni. Mícháme, postupně přidáváme prosátou mouku a prosátou jedlou sodu. Ingredience propojíme, vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet

  2. Na pomoučněném válu pevné těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Postupně je rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme je podle dortové formy. Z odkrojků vypracujeme 6. díl, takže ve finále budeme mít 6 placek. Pláty postupně přenášíme na pečící papír. Pečeme je na obrácené straně plechu, ve vyhřáté troubě (elektrické) při teplotě 180 °C 4 - 5 minut

  3. Na krém si připravíme změklé máslo, které vyšleháme doběla elektrickým šlehačem. Postupně do másla přidáváme uvařené salko. Uzavřené salko den předem povaříme ve vodě asi 2 hodiny

  4. Po vychladnutí jednotlivý plát potřeme černou překapávanou kávou, do které jsme přidali rum. Pak plát potřeme krémem. To opakujeme 6krát. Krémem potřeme i boky medovníku. Celý medovník posypeme mletými ořechy. Ozdobíme půlkami vlašských ořechů a střed můžeme posypat strouhanou čokoládou. Medovník z vrchu něčím zatížíme a necháme v chladu uležet zhruba 24 hodin

  5. Uleželý medovník nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!