Kuřecí maso na špízu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks mrkev
400 g kuřecí prsa
2 ks malá cibule
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
6 plátků prorostlá slanina
marináda
1 stroužek česnek
7 lžic olej
1 lžička kari
3 lžíce citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 12 řezů. Česnek prolisujeme do mísy, přidáme 4 polévkové lžíce oleje, citronovou šťávu a kari a vše dobře promícháme. Maso pak dáme do marinády a necháme asi 1 hodinu marinovat.

  2. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na šikmé oválky, které necháme 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpůlíme, odstraníme z nich semínka, opereme je a rozkrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílů.

  3. Z marinády vybereme kuřecí maso a necháme ho odkapat. Každý kus masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodneme 3 závitky, které střídavě proložíme zeleninou tak, aby zelenina byla na konci i začátku. Osolíme a opepříme. Kuřecí maso na špízu pak opékáme 8 - 10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji dokřupava. Špízy můžeme také grilovat.

  4. Hotové kuřecí špízy podáváme s rýží a různými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!