Karamelový dort s lískovými oříšky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
220 g cukr krupice
1 lžíce cukr moučka
375 g karamel
500 ml smetana ke šlehání
15 g rozpuštěné máslo
60 g lískové oříšky
1 ks kypřící prášek do pečiva
125 ml teplé mléko
155 g prosátá mouka
45 g nastrouhané lískové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme do misky a ušleháme. Po částech přidáváme za stálého šlehání cukr a hmotu vyšleháme dohladka

  2. Smícháme mouku, prášek do pečiva a nastrouhané lískové ořechy. Do připravené vaječné hmoty postupně přidáváme mouku, mléko a máslo. Těstem naplníme dvě dortové formy o průměru 20 cm a pečeme 25 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout

  3. Příprava náplně: V misce ušleháme smetanu s cukrem do pevné hmoty. Karamely dáme do pánve a za stálého míchání necháme rozpustit

  4. Vychladlé dortové korpusy rozkrojíme vroubkovaným nožem podélně na dvě poloviny. Spodní polovinu dáme na talíř, potřeme připravenou náplní, pokapeme karamelem a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Stejným způsobem navršíme druhý korpus rozkrojený na poloviny, navrch potřeme náplní, pokapeme karamelem a ozdobíme celými lískovými oříšky

  5. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!