Karamelové řezy s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
150 g máslo
1 ks žloutek
1/2 dl cukr krupice
3 dl cukr krupice
1/2 lžičky vanilkový cukr
2 lžičky vanilkový cukr
2 dl hladká mouka
100 g hořká čokoláda
tuk na vymazání
1/2 dl smetana ke šlehání
400 g měkký tvaroh
mouka na vysypání
100 g pekanové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Připravíme si veškeré ingredience na těsto. Hladkou mouku smícháme se solí. Máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem. Přidáme žloutek a vanilkový cukr. Nakonec promícháme s osolenou moukou a vypracujeme těsto

  2. Dortovou formu o průměru 22 cm s odnímatelným okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto do formy upěchujeme. Pekanové ořechy nasekáme a zamáčkneme do těsta. Těsto pečeme 20 minut dozlatova

  3. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh vyšleháme dohladka, vmícháme vejce a vanilkový cukr. Cukr krupici nasypeme na pánev a na mírném ohni jej necháme bez míchání rozehřát. Poté promícháváme vidličkou a ještě několik minut zahříváme do zlatohněda. Karamel pak za stálého míchání opatrně vléváme do tvarohové směsi. Přitom dáváme pozor, aby se karamel nepřichytil na stěny nádoby a ani na šlehač. Pokud by karamel ztuhnul a vytvořil hrudky, nevadí, v troubě se opět rozehřeje

  4. Připravenou náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 45 - 55 minut. Hotové karamelové řezy s tvarohem by měly být uprostřed měkké. Koláč vyjmeme z trouby a necháme půl hodiny chladnout

  5. Zatím si připravíme polevu. V kastrůlku rozehřejeme smetanu a přivedeme ji k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Rozmícháme v hladkou polevu. Necháme ji pár minut stát a poté vyšleháme v hladkou čokoládovou směs, kterou rozetřeme na vychladlý karamelový koláč

  6. Karamelové řezy necháme před krájením na trojúhelníčky dobře vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!