Květáko-pórková krémová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
125 ml smetana
1 ks pórek
1 ks květák
0,5 lžiček mletý bílý pepř
1 l vývar z květáku

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Velký pórek nakrájíme nadrobno

  2. V druhém hrnci na másle podusíme nakrájený pórek. Když je pórek měkký, přidáme uvařený pokrájený květák a zalijeme vodou, ve kterém se květák vařil. Polévku krátce povaříme. Přidáme mletý bílý pepř a dochutíme solí

  3. Polévku rozmixujeme v klasickém mixéru, který polévku promixuje lépe než tyčový mixér. Přidáme smetanu a dohladka promixovanou polévku necháme ještě krátce povařit

  4. Květáko-pórkovou krémovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!