Kuřecí křidélka po korejsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g kuřecí křídélka
marináda
0 lžic česnek
2 špetky sůl
0 lžic mletý zázvor
2 lžíce rýžové víno
na obalení
0 hrnků solamyl
omáčka
0 hrnků voda
1 lžíce med
2 lžíce bílé víno
2 lžíce sójová omáčka
0 lžic mletý zázvor
3 ks sušené rajče
1 lžíce ústřicová omáčka
1 lžíce třtinový cukr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěná kuřecí křidélka opláchneme a dobře osušíme. Pro lepší smažení každé křidélko trošku nařízneme v kloubu. Suroviny na marinádu promícháme - tedy rýžové víno (můžeme použít i klasické suché bílé víno), mletý zázvor, sůl a najemno nasekaný česnek. Křidélka obalíme v marinádě a necháme je na 30 minut odpočinout.

  2. Suroviny na omáčku - sušené rajče nasekané najemno, sójovou a ústřicovou omáčku, bílé víno, med, cukr, mletý zázvor a vodu svaříme do zhoustnutí.

  3. Bramborovou moučku vložíme do pytlíku s kuřecími křidélky a pytlíkem zatřepeme. Křidélka se tak obalí. Zkontrolujeme, zda jsou ze všech stran dobře obalená.

  4. Kuřecí křidélka osmažíme v připraveném oleji ze všech stran a uložíme ihned na papírový ubrousek. Tímto způsobem křidélka osmažíme dvakrát. Budou mít lepší chuť a budou křupavější. Dvakrát osmažená kuřecí křidélka dobře potřeme připravenou omáčkou.

  5. Kuřecí křidélka po korejsku podáváme ihned s oblíbenou přílohou (vařeným

  6. bramborem), nebo jen s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!