Houbový burger recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
máslo
petrželka
kmín
tymián
bazalka
šalotka
polníček
žampiony
olivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř
houby shitake
focaccia
baby římský salát
jarní česnek

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm stroužky jarního česneku, houby shitake zbavené nožiček, nakrájené žampiony, šalotku a kmín. Směs pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme

  2. Směs necháme chvíli povařit a pak přidáme ještě kousek másla, nakrájenou bazalku, petrželku a tymián. Promícháme a wok sundáme z grilu

  3. Do mísy natrháme listy římského salátu, přidáme polníček, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, opepříme, osolíme a promícháme

  4. Focacciu rozkrojíme, pokapeme olivovým olejem a necháme opéct na grilu. Pak na ni poklademe salát a směs z hub a nandáme na talíř spolu se zbytkem salátu

  5. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!