Houbovo-mrkvové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžička tymián
70 g niva
1 lžička olivový olej
voda na podlití
3 ks větší mrkev
1 plechovka sterilované houby
1,5 hrnek jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, vhodíme do kastrolku. Přidáme lžičku soli a tymiánu, přikápneme trochu olivového oleje. Zalijeme vodou tak, aby byla asi 1,5 cm nad rýží. Rýži podusíme doměkka, trvá to 15 - 20 minut

  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na půlkolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nivu nastrouháme nahrubo

  3. Cibuli na rozpáleném oleji osmahneme, přidáme mrkev, houby, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a podusíme

  4. Když je rýže uvařená, necháme ji trochu vychladit a vsypeme ji do misky. Přidáme houbovo-zeleninovou směs a promícháme. Nakonec přidáme nivu

  5. Houbovo-mrkvové rizoto podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!