Houbovo-fazolková omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 ml vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
drcený kmín
300 g čerstvé houby
mletý černý pepř
200 g zelené fazolové lusky
1 hrst čerstvá pažitka
200 ml smetana na vaření 12%

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na oleji krátce orestujeme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Fazolové lusky očistíme od stopek, vypereme, překrájíme na kousky a ve vroucí osolené vodě je uvaříme doměkka. Měkké (nikoliv rozvařené) fazolky slijeme, ihned ochladíme v ledové vodě a necháme okapat

  2. Z másla, cibulky a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a důkladně rozšleháme dohladka. Pak přidáme orestované houby, sůl, pepř a kmín. Houbovo-fazolkovou omáčku zvolna vaříme 15 - 20 minut. Nakonec přidáme fazolky, smetanu a vše ještě krátce povaříme

  3. Domácí houbovo-fazolkovou omáčku rozdělíme na porce a podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!