Kuřecí křidélka na grilu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuřecí křidélka
omáčka
2 stroužky česnek
2 lžíce majonéza
1 snítka bazalka
1 kelímek zakysaná smetana
marináda
sůl
1 špetka chilli
olivový olej
1 lžíce mletá sladká paprika
2 lžíce worcesterová omáčka
mletý černý pepř
podle chuti
olivový olej
příloha
2 ks bagetka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecím křidélkům odkrojíme konce (špičky).

  2. Marinádu si uděláme zvlášť z olivového oleje, worcesterové omáčky, špetky chilli, pepře, soli a mleté papriky. Pokud vám vyjde málo marinády, není problém od každého přidat ještě trochu. Kuřecí křidélka necháme marinovat nejméně 4 hodiny.

  3. Kuřecí křidélka grilujeme silnější stranou na gril. Během grilování potíráme maso marinádou. Maso je hotové když se krásně odlupuje od kosti.

  4. Jako dip si můžeme udělat směs ze zakysané smetany, majonézy, česneku a bylinek.

  5. Jako přílohu ke kuřecím křidélkům na grilu doporučuji opéct na grilu také bagetku a kousky pečiva poté zakápnout olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!