Bábovka z pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 70 g máslo 300 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 hrst mandlové plátky 500 g polohrubá mouka 1 balíček sušené droždí 4 lžíce tekutý med 3 ks žloutek (L) 12 plátků kandovaný ananas
Postup Bábovka z pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme tekutý med, žloutky a vanilkový cukr. Vše zasypeme moukou a nahoru nasypeme droždí
Zavřeme víko, zapneme program SLADKÝ, velikost II. a kůrku středně tmavou
Ananas (červený, žlutý, zelený a oranžový po 3 plátcích) nakrájíme na kostičky a po zaznění signálu (pípnutí) spolu s mandlemi zasypeme těsto v pekárně
Pekárnu necháme pracovat a odpočíváme
Hotovou bábovku z pekárny necháme v otevřené pekárně 10 - 15 minut chladnout a pak ji opatrně vyklopíme. Překvapí nás, jak krásně nakynula do výšky.