Bábovka z pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

70 g máslo
300 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 hrst mandlové plátky
500 g polohrubá mouka
1 balíček sušené droždí
4 lžíce tekutý med
3 ks žloutek (L)
12 plátků kandovaný ananas

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme tekutý med, žloutky a vanilkový cukr. Vše zasypeme moukou a nahoru nasypeme droždí

  2. Zavřeme víko, zapneme program SLADKÝ, velikost II. a kůrku středně tmavou

  3. Ananas (červený, žlutý, zelený a oranžový po 3 plátcích) nakrájíme na kostičky a po zaznění signálu (pípnutí) spolu s mandlemi zasypeme těsto v pekárně

  4. Pekárnu necháme pracovat a odpočíváme

  5. Hotovou bábovku z pekárny necháme v otevřené pekárně 10 - 15 minut chladnout a pak ji opatrně vyklopíme. Překvapí nás, jak krásně nakynula do výšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!