Bábovka z pivovaru recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce strouhanka 1 balíček prášek do pečiva 3 lžíce med 180 g cukr krupice 100 ml slunečnicový olej 1 špetka mletá skořice 1 špetka citronová kůra 370 g polohrubá mouka 100 g vlašské ořechy 250 ml černé pivo skořicový cukr tuk na vymázání
Postup Bábovka z pivovaru
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli, mletou skořicí a nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a přidáme mleté vlašské ořechy, vejce, medem oslazené pivo a olej
Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem, vysypeme jemnou strouhankou a nalijeme do ní dobře propracované těsto
Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut
Po upečení opatrně vyklopíme a lehce poprášíme skořicovým cukrem
Bábovku z pivovaru nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.