Kuřecí kousky na kari s pistáciovou krustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g kuřecí prsa
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
marináda
2 ks vejce
1 lžička citronová kůra
omáčka
1 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžičky kari koření
200 ml smetana na vaření
na obalení
2 lžíce strouhanka
100 g pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Umytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kousky asi 3 cm. Vejce rozkvedláme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru, špetku soli a do dochucených vajec vložíme kuřecí kousky. Takto naložené kuřecí kousky necháme alespoň hodinu v lednici. Pistácie nasekáme a promícháme se strouhankou.

  2. Kuřecí kousky vyjmeme z marinády, ale nenecháme příliš odkapat. Ihned je obalíme ve strouhance s pistáciemi. Dobře přimáčkneme. Kuřecí kousky pečeme z obou stran dozlatova a necháváme na papírové utěrce odkapat od přebytečného oleje. Kuřecí kousky s pistáciovou krustou udržujeme v teple.

  3. Oloupanou cibulku nakrájíme na slabé plátky a na másle ji orestujeme. Jakmile začne zlátnout, přidáme kari a restujeme dvě minuty. Přidáme smetanu a ještě jednou provaříme.

  4. Kuřecí kousky s pistáciovou krustou podáváme přelité kari omáčkou a s oblíbenou bramborovou přílohou. Kuřecí kousky na kari s pistáciovou krustou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!