Kuřecí kousky na hrášku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžičky solamyl
3 ks cibule
2 lžíce koření na čínu
olivový olej
1/2 kg kuřecí prsa
4 - 6 lžic sójová omáčka
200 g sterilovaný hrášek
1/2 balíčku mražená čínská zelenina
500 g těstoviny (farfalle)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa dobře omyjeme a nakrájíme na užší proužky. Posypeme je kořením na přípravu číny, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme solamyl. Promícháme, zakapeme olivovým olejem a necháme chvíli uležet

  2. Nakrájíme si na kolečka cibuli, na plátky česnek a připravíme si půl sáčku mražené zeleniny "čínská směs"

  3. Přivedeme do varu mírně osolenou vodu se lžící oleje a vsypeme balení těstovin (farfalle)

  4. Nahřejeme si WOK pánev s nepřilnavým dnem a vsypeme do ní připravené maso. Krátce orestujeme, přidáme zeleninu a cibuli s česnekem. Podle potřeby přilijeme trochu sójové omáčky a slaný nálev z hrášku

  5. Před servírováním přimícháme nakládaný hrášek a necháme jej krátce ve směsi masa a zeleniny prohřát

  6. Servírujeme uvařené těstoviny s hotovou směsí kuřecích kousků, zeleniny a hrášku. Lžíci hrášku přidáme také na dozdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!