Kuřecí karbanátky s čočkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 80 g strouhanka 120 g červená čočka 400 g kuřecí maso podle chuti olej sůl 1-2 lžičky rozmarýn mletý bílý pepř 1-2 lžíce citronová šťáva
Postup Kuřecí karbanátky s čočkou recept
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Scedíme ji a přendáme do větší mísy. Kuřecí maso umeleme. Rozmarýn nasekáme.
Do mísy s čočkou přidáme mleté maso, vejce, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hmotu důkladně promícháme a tvoříme placičky - karbanátky.
V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme kuřecí karbanátky s čočkou a zvolna je restujeme dozlatova z obou stran asi 8 - 10 minut dozlatova. Hotové karbanátky odložíme na papírový ubrousek a odsajeme přebytečný tuk.
Kuřecí karbanátky s čočkou podáváme teplé, ale jsou dobré i studené. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.