Kuřecí karbanátky s čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
80 g strouhanka
120 g červená čočka
400 g kuřecí maso
podle chuti
olej
sůl
1-2 lžičky rozmarýn
mletý bílý pepř
1-2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku uvaříme ve vroucí vodě doměkka. Scedíme ji a přendáme do větší mísy. Kuřecí maso umeleme. Rozmarýn nasekáme.

  2. Do mísy s čočkou přidáme mleté maso, vejce, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hmotu důkladně promícháme a tvoříme placičky - karbanátky.

  3. V pánvi si rozehřejeme olej, vložíme kuřecí karbanátky s čočkou a zvolna je restujeme dozlatova z obou stran asi 8 - 10 minut dozlatova. Hotové karbanátky odložíme na papírový ubrousek a odsajeme přebytečný tuk.

  4. Kuřecí karbanátky s čočkou podáváme teplé, ale jsou dobré i studené. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!