Pikantní rybí karbanátky se zelným salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr olej sůl 1 ks vejce 1/2 hrnku strouhanka 50 ml mléko 1 lžíce majonéza 1 ks citron 1 ks mrkev 1/2 ks chilli paprička 1 list bobkový list pepř 1 lžíce kysaná smetana 50 g hladká mouka 1 lžíce vinný ocet 1 ks jarní cibulka 300 g rybí filé 1/2 ks malá hlávka červeného zelí
Postup Pikantní rybí karbanátky se zelným salátem
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut
Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme najemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list. Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme
Směs dobře promícháme a přendáme na pomoučený vál. Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1cm
Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku
Příprava zelného salátu:
Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme a rukama dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, opepříme a promícháme s octem, cukrem, kysanou smetanou a majonézou
Zdroj: Interspar