Pikantní rybí karbanátky se zelným salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
olej
sůl
1 ks vejce
1/2 hrnku strouhanka
50 ml mléko
1 lžíce majonéza
1 ks citron
1 ks mrkev
1/2 ks chilli paprička
1 list bobkový list
pepř
1 lžíce kysaná smetana
50 g hladká mouka
1 lžíce vinný ocet
1 ks jarní cibulka
300 g rybí filé
1/2 ks malá hlávka červeného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut

  2. Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme najemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list. Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Směs dobře promícháme a přendáme na pomoučený vál. Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1cm

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku

  5. Příprava zelného salátu:

  6. Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme a rukama dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, opepříme a promícháme s octem, cukrem, kysanou smetanou a majonézou

  7. Zdroj: Interspar


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!