Pikantní rybí salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
sůl
0,5 l ocet
400 ml majonéza
1 l voda
2 - 3 kg ryba
mletý černý pepř
1 lžíce pikantní plnotučná hořčice
1 sklenice zeleninová směs moravanka

Postup přípravy receptu

  1. Na salát můžeme použít cejna nebo jakoukoliv jinou rybu. Vykuchané a očištěné ryby nakrájíme na 3 - 4 větší kusy. Velikost kusů záleží na velikosti ryby. Rybí maso převaříme vodu a necháme zchladnout

  2. Po vychladnutí smícháme vodu s octem. Kousky ryby naskládáme do nádoby a zalijeme připraveným lákem z octa a vody. Nádobu neprodyšně uzavřeme a dáme do lednice na tři dny uležet

  3. Po odležení vyjmeme z ryby páteř s žebrami a nakrájíme na zhruba 2 cm velké kousky. Kousky ryby vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu, majonézu a koření. Vše promícháme a dáme na jeden den do lednice

  4. Pikantní rybí salát podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!