Kuřecí játra na topince recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžička kečup
zelenina
pepř
1 lžička hladká mouka
1 lžička sójová omáčka
1 lžička worcester
250 g kuřecí játra
topinka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky

  2. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, odsuneme je v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry. Přidáme sójovou omáčku, worcestr, kečup a promícháme. Podlijeme 1 dl horké vody, uvedeme do varu a zvolna vaříme do požadované hustoty šťávy. Na topinku a k hranolkům děláme šťávu hustou, k rýži řidší. Odstavená játra osolíme a opepříme

  3. Připravíme si topinky, mírně je osolíme a z obou stran potřeme česnekem. Na takto připravené topinky dáme list hlávkového salátu, na něj rozprostřeme játra a mírně pocákáme šťávou. Obložíme zeleninou a podáváme. Kuřecí játra na topince jsou nejlepší hodně posypané nakrájenou syrovou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!