Kuřecí bašta s bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g kuřecí maso
marináda
4 lžíce olej
0.5 lžičky sůl
1 lžička solamyl
2 ks žloutek
1 ks feferonka
1 ks menší cibule
0.5 lžičky kari koření
4 lžičky sójová omáčka
0.5 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

  2. V misce promícháme všechny ostatní ingredience a připravíme si tak marinádu. Promícháme olej se žloutky, solí, solamylem, kořením, sójovou omáčkou a nadrobno nakrájenou cibulí. Do marinády vložíme maso, promícháme a necháme odležet až 24 hodin.

  3. Na druhý den opečeme kuřecí baštu v horkém oleji. Maso opékáme asi 10 minut.

  4. Hotovou kuřecí baštu podáváme na talíři s teplými bramboráčku, jejichž přípravu zná jistě každý. Přikusovat můžeme kyselé okurky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!