Špízy s lososem a cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1/2 ks cuketa
1 ks citron
3 ks šalotka
400 g losos
4 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžíce citronová šťáva
1 ks červená kapie
1 lžíce čerstvý rozmarýn
1 lžička ostrá chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Lososa zbavíme kůže, očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a omytou malou cuketu na stejně velké kousky. Kapii zbavíme jadérek a nakrájíme na širší proužky

  2. Připravíme si jemně pikantní marinádu. Olej a citronovou šťávu prošleháme a ochutíme jemně usekaným rozmarýnem a lžičkou chilli omáčky. Lososové kousky osolíme, opepříme, potřeme připravenou marinádou a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Nakrájenou cuketu krátce orestujeme na oleji do poloměkka, osolíme a necháme na ubrousku vychladnout

  3. Odleželé kousky ryby střídavě napichujeme na jehly s cuketou, šalotkou a paprikou. Špízy potřeme marinádou a na suché pánvi nebo grilu je ze všech stran opečeme dorůžova

  4. Špízy s lososem a cuketou rozdělíme na porce a servírujeme s citronem nakrájeným na dílky. Jako přílohu můžeme zvolit brambory upravené na oblíbený způsob, hodí se i bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!