Kuře žiguli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g máslo
1 ks kuře
1 lžíce křen
200 g niva
4 lžíce bílé víno
2 lžičky sušený rozmarýn
na ozdobu
1 hlávka salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme.

  2. Pak přidáme rozmarýn a kuře poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v rozehřáté troubě upečeme. Když je kuře hotové vmícháme do šťávy křen nebo křenex a bílé víno, necháme přejít varem. Kuře nesolíme, protože dost slanosti získá od nivy. Kuře žiguli naporcujeme.

  3. Kuře žiguli položíme na salátové listy a podáváme s hranolky nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!