Kuře vařené se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
omáčka
sůl
2 lžíce máslo
250 ml smetana
1 dl voda
2 ks citron
2 lžíce kapary
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a podle potřeby jej naporcujeme. Kuře vložíme do tlakového hrnce. Přilijeme trochu vody a osolíme. Hrnec uzavřeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách vypustíme páru nebo tlakový hrnec ochladíme a otevřeme.

  2. Během vaření kuřete si připravíme z másla a jíšky světlou jíšku. Tu pak provaříme s trochou vody a přidáme vývar z kuřete.

  3. Kapary propláchneme a přidáme do základu omáčky. Přilijeme smetanu a omáčku svaříme na potřebnou hustotu. Nebo jak ji máme rádi hustou. Ochutíme ji citronovou šťávou a osolíme.

  4. Vařené kuře podáváme s rýží nebo brambory a přeléváme smetanovou omáčkou s kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!