Kachna s višněmi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
máslo
1 ks cibule
1 ks kachna
300 g višně
3 dl červené víno
150 g kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu osolíme, vně i zevnitř. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na hrubé plátky, cibuli na čtvrtky. Na rozpáleném másle cibuli a plátky kořenové zeleniny lehce osmažíme

  2. Kachnu položíme prsíčky dolů na zeleninu, kterou jsme vsypali do připraveného pekáče, podlijeme polovinou vína a trochou vývaru, přiklopíme a dusíme v troubě. Kachnu během pečení občas podléváme vínem a vývarem. Když je maso poloměkké, kachnu obrátíme, přidáme asi 20 višní a dopékáme bez poklice doměkka

  3. Mezitím podusíme zbytek višní na troše vína

  4. Pečenou kachnu naporcujeme, přidáme zeleninu, na talíři polijeme šťávou, dozdobíme višněmi a podáváme s brambory jako slavnostní hlavní chod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!