Kuře v bílé květákové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
máslo
- - petrželka
1 ks cibule
1 šálek smetana
1 ks kuře
3 lžíce mouka hladká
1 ks květák
- - pepř mletý
200 g zelenina kořenová
- - květ muškátový

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vložíme do vařící osolené vody, přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Květák také uvaříme v osolené vodě a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem z kuřete a dobře provaříme v hustší omáčku. Zalijeme ji smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme muškátové koření. Kuře naporcujeme, na růžičky rozebraný květák a prohřejeme. Dochutíme petrželkou, případně citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!