Kuře Simon & Garfunkel s bramborami a ricottou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
petrželka
petrželka
rajčata
brambory
tymián
rozmarýn
kuře
petržel
šalvěj
2 ks šalotky
sýr ricotta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme suchou marinádu: všechny bylinky spolu smícháme v hmoždíři a přidáme sůl. Kuře vložíme do pekáče, vmasírujeme do něj suchou marinádu a necháme asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě

  2. Pak si připravíme speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasadíme marinované kuře a dolů vložíme celé brambory, které jsme promíchali s olejem a zbytkem marinády

  3. Celou nádobu vložíme do grilu a necháme péct. Ke kuřeti budeme podávat ještě rajčatový salát, na ten budeme potřebovat: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promícháme

  4. Upečené kuře necháme na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndáme hotové brambory. Každý brambor nakrojíme do kříže a po krajích zmáčkneme. Navrch vyplníme směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře

  5. Teď vyndáme i kuře, naporcujeme ho a polijeme vypečenou šťávou, kterou jsme na grilu chvíli povařili s trochou vody

  6. Kuře Simon & Garfunkel podáváme s pečenými bramborami a rajčatovým salátem

  7. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!