Vepřové kari se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr sůl 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1/2 ks pórek 2 ks mrkev 1 lžička kari 2 lžíce kukuřice 1/2 ks červená paprika 1 lžíce sójová omáčka 1/2 ks zelená paprika olej na smažení 1/2 ks žlutá paprika mletý černý pepř 400 g libová vepřová plec
Postup Vepřové kari se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, papriku zbavíme jádřinců, cibuli slupky, mrkev oškrábeme
Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na proužky, pórek na kolečka a mrkev na půlměsíčky. Všechnu zeleninu smažíme chvíli na rozehřátém oleji. Měla by zůstat napůl syrová, křupavá. Nakonec do zeleninové směsi přidáme asi 3 lžíce kukuřice, zamícháme a prohřejeme. Kukuřice může být zmrazená nebo sterilovaná. Kukuřici přidáváme hlavně kvůli vzhledu, můžeme ji i vynechat
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se solamylem. Osmažíme ho zprudka na rozpáleném oleji. Přidáme trochu cukru, kari koření, pepř a sójovou omáčku
Usmažené maso smícháme s orestovanou zeleninou
Vepřové kari se zeleninou podáváme s uvařenými nebo usmaženými čínskými nudlemi, nebo rýží.