Vepřové kari se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
sůl
1 lžička solamyl
1 ks cibule
1/2 ks pórek
2 ks mrkev
1 lžička kari
2 lžíce kukuřice
1/2 ks červená paprika
1 lžíce sójová omáčka
1/2 ks zelená paprika
olej na smažení
1/2 ks žlutá paprika
mletý černý pepř
400 g libová vepřová plec

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, papriku zbavíme jádřinců, cibuli slupky, mrkev oškrábeme

  2. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, papriku na proužky, pórek na kolečka a mrkev na půlměsíčky. Všechnu zeleninu smažíme chvíli na rozehřátém oleji. Měla by zůstat napůl syrová, křupavá. Nakonec do zeleninové směsi přidáme asi 3 lžíce kukuřice, zamícháme a prohřejeme. Kukuřice může být zmrazená nebo sterilovaná. Kukuřici přidáváme hlavně kvůli vzhledu, můžeme ji i vynechat

  3. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se solamylem. Osmažíme ho zprudka na rozpáleném oleji. Přidáme trochu cukru, kari koření, pepř a sójovou omáčku

  4. Usmažené maso smícháme s orestovanou zeleninou

  5. Vepřové kari se zeleninou podáváme s uvařenými nebo usmaženými čínskými nudlemi, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!