Kuře s tatarskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks větší cibule
600 g kuřecí maso
100-150 g eidam (plátky)
podle chuti
sůl
černý pepř
tatarská omáčka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vymastíme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, potom kousky kuřete, osolíme a okořeníme podle chuti. Zalijeme celou tatarskou omáčkou. Pokud máme masa více, zředíme tatarskou omáčku asi 75 g bílého jogurtu. Nakonec zakryjeme plátky sýra.

  2. Kuře s tatarskou omáčkou nejdříve pečeme asi 20 minut při teplotě 250 °C zakryté, potom odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl.

  3. Jako přílohu ke kuřeti s tatarskou omáčkou podáváme vařené brambory, americké brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!