Kuře s medovou kůrčičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
1 ks citron
4 lžíce med
2 lžíce máslo nebo rostlinný tuk
750 g stonkový celer
podle chuti
sůl
cayenský pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené kuře potřeme vně i zevnitř solí a pepřem. V předehřáté troubě (elektrická trouba 90 °C, plyn stupeň 3) pečeme zhruba hodinu do zlatohněda.

  2. Mezitím očistíme a opláchneme celer. Nakrájíme jej na dlouhé proužky a v menším množství vroucí osolené vody dusíme při mírné teplotě asi 15 minut. Horkou vodou omyjeme citron a přepůlíme ho. Jednu polovinu vymačkáme a smícháme s medem. Touto medovou směsí potřeme kuře 15 minut před dopečením.

  3. Druhou půlku citronu nakrájíme na čtvrtky a použijeme na ozdobení. Celer slijeme a dáme okapat. V nádobě zahřejeme tuk a celer v něm orestujeme.

  4. Kuře s medovou kůrčičkou a celerem podáváme na nahřáté misce ozdobené citronem a zelenou petrželkou. Výborně se k tomu hodí rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!