Kuře s medovou kůrčičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks kuře 1 ks citron 4 lžíce med 2 lžíce máslo nebo rostlinný tuk 750 g stonkový celer podle chuti sůl cayenský pepř na ozdobu petrželka
Postup Kuře s medovou kůrčičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené kuře potřeme vně i zevnitř solí a pepřem. V předehřáté troubě (elektrická trouba 90 °C, plyn stupeň 3) pečeme zhruba hodinu do zlatohněda.
Mezitím očistíme a opláchneme celer. Nakrájíme jej na dlouhé proužky a v menším množství vroucí osolené vody dusíme při mírné teplotě asi 15 minut. Horkou vodou omyjeme citron a přepůlíme ho. Jednu polovinu vymačkáme a smícháme s medem. Touto medovou směsí potřeme kuře 15 minut před dopečením.
Druhou půlku citronu nakrájíme na čtvrtky a použijeme na ozdobení. Celer slijeme a dáme okapat. V nádobě zahřejeme tuk a celer v něm orestujeme.
Kuře s medovou kůrčičkou a celerem podáváme na nahřáté misce ozdobené citronem a zelenou petrželkou. Výborně se k tomu hodí rýže.