Kuře s jemnou smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček petrželka 40 g cibule 40 g celer 1 kg kuře 40 g mrkev 5 lžic zakysaná smetana 2 lžíce pomerančová kůra 125 ml růžové víno podle chuti sůl mletý pepř muškátový oříšek podle potřeby máslo voda
Postup Kuře s jemnou smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře dobře omyjeme, osušíme a rozporcujeme na 8 kousků. Kuřecí kousky vložíme do studené vody a vaříme se solí, špetkou strouhaného muškátového oříšku a pepřem. Vaříme do změknutí, ale ne úplného rozvaření. Kuřecí vývar přecedíme přes čisté pláténko. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Kuřecí kousky vyjmeme, necháme vychladnout a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji orestujeme najemno nakrájenou zeleninu s petrželkou. Podlijeme vínem, které necháme vypařit a poté kuřecím vývarem. Do restovaného základu přidáme obalené kuřecí kousky. Restujeme přikryté asi 10 minut. Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo.
Do základu přidáme smetanu promíchanou se zbytkem asi 500 ml vývaru a dobře promícháme do zhoustnutí. Ke konci přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru nejlépe z bio pomeranče a vložíme kuřecí kousky. Promícháme a ochutíme solí a čerstvým pepřem.
Kuře s jemnou smetanovou omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe s knedlíkem.