Kuře s bramborem na zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 plátky máslo
4 - 5 ks brambory
olivový olej
4 lžičky provensálské koření
400 g kyselé zelí
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat, posypeme provensálskou směsí koření a zalijeme olivovým olejem. Pokud nespěcháme, necháme uležet

  2. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na silnější plátky

  3. Do titanového hrnce s poklicí vsypeme zelí (množstvím nešetříme, lze ho dát podle chuti), na které položíme kuřecí stehna. Přikryjeme poklicí a necháme péct

  4. Asi po 20 minutách na zelí přidáme plátky brambor a na brambory otočíme kuřecí stehna. Na každé stehno položíme kousek másla. Opět přikryjeme poklicí a necháme péct, podle potřeby můžeme mírně podlít vodou

  5. Po změknutí masa i brambor necháme chvíli pod poklicí dojít

  6. Servírujeme na talíř zelí s plátky brambor, navrch položíme kuřecí stehno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!