Vepřové na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 2,5 dl pivo
grilovací koření
1 ks velká cibule
6 - 8 plátků anglická slanina
4 plátky vepřová kotleta
mletý barevný pepř
1/2 balíčku předsmažené hranolky
čerstvá a sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kolečka

  2. Na dno pekáčku položíme cibuli, přidáme vepřové kotlety, které ještě posypeme grilovacím kořením. Poklademe plátky prorostlé anglické slaniny a zalijeme pivem. Pekáček přikryjeme alobalem

  3. Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa, průběžně kontrolujeme. Asi 5 - 10 minut před dokončením sejmeme alobal a dopékáme už nepřikryté, aby se nám šťáva dostatečně vypekla

  4. Jako přílohu k vepřovému na pivu si přichystáme předsmažené hranolky, které dáme na vymazaný plech a upečeme dozlatova

  5. Na talíři ozdobíme zeleninou podle vlastního výběru. Zeleninu omyjeme (scedíme) a ozdobně nakrájíme. Lze použít sterilovaný okurek, čerstvé ředkvičky, cherry rajčátka, olivy, rukolu, sterilovanou kukuřici a další

  6. Vepřové na pivu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!